Selasa, 11 Mac 2014

ayam madu panggang

Bahan2 tumis
cili boh 1pek
gula melaka 1/2
Bahan dikisar/tumbuk
1biji Bawang besar/1biji bawang merah
Halia potong sebesar ibu jari saja
4 ulas Bawang putih
Garam secukup rasa
3 sudu besar Madu
Cara membuatnya
Mula2 tumis cili boh bersama gula melaka
Kemudian tumbuk @ kisar bawang putih,bawang merah/besar,halia
Masukan madu 3sudu besar makan dan garam.Ambik ayam gaulkn sekali dalam bahan yg di kisar/tumbuk tadi.Kemudian tuangkn bahan yg ditumis dan gaul smpai rata kemudian perap selama 2jam..selepas di perap boleh dipagang.tapi sy just oagang dlm oven jer 180c ,1jam 20 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan